עוף בתנור עם לבבות ארטישוק ופול ירוק
עוף בתנור עם לבבות ארטישוק ופול ירוק
רכיבים:
2 בצלים בינוניים
גמבה
2 עגבניות
חבילת לבבות ארטישוק
חצי חבילת פול ירוק קפוא
4 כרעיים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
חופן כוסברה
מלח, פלפל, חוויא'ג למרק או כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קצת טימין יבש
אופן ההכנה:
שמים הכל בתבנית, מכינים רוטב מהתבלינים בצד עם שמן הזית והשום + כל התבלינים
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי מכוסה בנייר אלומיניום ולאחר שעה וחצי מורידים את הנייר אלומיניום - הופכים את העופות ומשחימים כ 15 דקות ואז הופכים שוב את העופות ומשחימים עוד 15 דקות.
ניתן להגיש בליווי אורז לבן או פירה.
כיצד נתייחס?
העוף והפול = חלבון: כל שני שליש כוס פול מוכן זו מנת חלבון אחת, כל שוק עוף ללא העור = מנת חלבון אחת, משולש עוף = 3 מנות חלבון, כרע עוף = 4 מנות חלבון, 3 כפות אורז = מנת פחמימה אחת.
